Gerrit Rietveld Academie (1966)

HBO Kunstacademie Amsterdam, nieuwbouw werkgebouw, ateliers, presentatieruimte, onderwijsruimtes en kantoren; renovatie Rietveld gebouw

 

  • Rol: voorzitter Raad van Toezicht Stichting Gerrit Rietveld Academie
  • 15.000 m2 bvo, stichtingskosten € 23 mio
  • Periode 2000-2008

De Gerrit Rietveld Academie is als hoogwaardige kunstacademie een belangrijke culturele trekker voor de Zuidas van Amsterdam. Nadat in 2000 het besluit genomen was om op de huidige locatie te blijven is er door het projectbureau Zuidas/Gemeente Amsterdam een belangrijke financiële impuls geleverd aan de totstandkoming van dit omvangrijke nieuwbouw en renovatie project. Het grootste Rietveld gebouw van Nederland kan geheel gerenoveerd worden en Architectenbureau Benthem & Crouwel zorgde voor een een mooi ontwerp voor de uitbreiding van de Academie. M.n. de transparantie naar de verkeersroutes en het presenteren van deze kunstfunctie aan de passant zullen zorgdragen voor een mooie stimulans in de omgeving. Het project zal in de zomer 2003 van start gaan en opgeleverd worden in de zomer 2004.

 

Als voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Gerrit Rietveld Academie werd m.n. de projecttoetsing (risicobeheersing) en de overkoepelende financiering ter hand genomen.

 

Website: http://www.gerritrietveldacademie.nl