Olympisch Stadion Amsterdam (1928)

 

      Renovatie en herontwikkeling bedrijfsruimtes & sportfaciliteiten met
      internationale A-Status voor Atletiek

  • Rol: penningmeester bestuur Stichting Olympisch Stadion Amsterdam

  • 14.000 m2, stichtingskosten € 20 mio

  • Periode 1997-heden

 In 1997 kreeg een jonge club rebellen - Ferdinand Grapperhaus, Nico Nijmeijer † en Dieric Elders - de sleutel van het Stadion overgedragen van het bestuur van de N.V. Sportpark het Olympisch Stadion.

Samen met Piet Kranenberg van het Reddingsfonds Olympisch Stadion en architect André van Stigt is in een kort tijdsbestek de renovatie van het Stadion ter hand genomen. Een complexe financiering van sponsoren, publieksacties en overheidsbijdragen zorgde voor de benodigde middelen om het stadioncomplex volledig te renoveren en de bedrijfsruimtes te leveren aan Monurent B.V. (onderdeel van BPF Bouwinvest).

Er werd een atletiek stadion met een internationale A-Status gecreëerd en 12.000 m2 BVO bedrijfsruimte welke momenteel voor kantoorgebruik, horeca, health club en sportvoorzieningen gebruikt wordt. Naast deze ruimtes is er ook een parkeergarage voor 850 auto's gerealiseerd met een Park & Ride functie en een echte Amsterdamse fietsenstalling.Als penningmeester van dit gezelschap is in deze periode zorg gedragen voor de overkoepelende financiële aansturing en de benodigde financiële afhandeling van bouwtransacties, leveringen en verzekeringskwesties.

Het Olympisch Stadion kan zich door de betreffende vastgoed-(her)ontwikkeling tot ruim na 2015 zelfstandig, zonder basissubsidie, in de markt profileren.


Het Olympisch Stadion is op de Zuidas van Amsterdam sinds 1999 weer één van de belangrijkste publiekstrekkers geworden waarbij sport- en culturele evenementen hand in hand gaan.

Website: http://www.olympischstadion.nl

Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Olympisch_Stadion_(Amsterdam)