Theater Instituut Nederland (1621 e.v.)

Toprestauratie vijf zeventiende eeuwse grachtenpanden (w.o. het beroemde Bartolotti huis), Herengracht, Amsterdam

 

  • Rol: bouwdirecteur/zakelijk directeur Stichting Theater Instituut Nederland
  • 4.000 m2 nvo, stichtingskosten € 3.5 mio
  • periode 1995-1997, 2002-2008

Als zakelijk leider van de fusie organisatie voor Theater, Cabaret, Mime, Dans en Poppenspel is er in de periode 1992-1997 gewerkt aan een optimalisatie van de organisatie & financiën en zijn de integrale plannen voor het restaureren van de monumentale panden gerealiseerd. Het project werd van A tot Z begeleid; van ideevorming, programma van eisen tot architectenselectie, aanbestedingen, bouwdirectie en nazorg.

 

Het betrof een uiterst complexe restauratie van 5 topmonumenten aan de Herengracht. De oudste panden waren uit de jaren 1621 en 1638. Het volledige financieringstraject is succesvol doorlopen waarbij een leeuwendeel door een twintigtal sponsoren & fondsen en het Nationaal Restauratiefonds werd bijgedragen.

 

De restauratie werd gefaseerd doorgevoerd waarbij het Theater Instituut Nederland is blijven doorfunctioneren in de panden. Het programma van circa 4.000 m2 betrof museumzalen, een bibliotheek, foyer, conferentiezalen, kantoren, depots en overige gespecialiseerde ruimtes zoals AVD studio's. De restauratie is binnen het geplande tijdspad en zonder uitloop van de kosten gerealiseerd.

 

 

Website: http://www.tin.nl

Previous page: Noorder Dierenpark Emmen Next page: Corporate Recovery